tokoandongalkmaar

Stap in de wereld van Toko An Dong

U bent van harte welkom aan de Kanaalkade 34 in Alkmaar!

Bezorgen

Bezorging van producten in de regio
vanaf €70,- gratis.

Catering aan huis

Catering van Indische rijsttafels in een straal van 15 km, daarbuiten in overleg.

Bestellingen

Bestellingen van Roti maaltijden en Nasi rames maaltijden via WhatsApp of op afhaal.

Rendang

Rendang komt van het Indonesische woord merandang of randang wat langzaam betekent in verwijzing naar het langzame kookproces.

Heel belangrijk is het toepassen, bij het koken van rendang, van natuurlijke kruiden, die antiseptisch en pathogene bacteriën doden om een natuurlijk conserveringsmiddel te zijn. Knoflook, uien, djahé, galanga en lombok zijn gekend om hun sterk antimicrobiële activiteit. Het kookproces van Rendang staat in moderne culinaire kunsten met de term karamelisatie.

Rendang Padang (origineel)
2 kg rundvlees in stukken snijden
2 1/2 liter kokosmelk
1 grote ui
1 bol of 10 knoflook
10 cm djahe (gember)
10 cm Laos (galanga)
2 blad kunjit (kurkuma)
6 tal citroen blaadjes (limoen)
4 blaadjes laurier (daun salam)
10 tot 20 rode lombok (pepers)
2 stengels sereh (citroengras)
Zout en peper naar smaak

Rendang Daging or beef rendang. Traditional dish usually served during Eid festival.
Top view of vegan Indonesian jackfruit rendang (translation: stew) served with rice on a brown plate

Tip! Geen zin om zelf te koken? Vraag naar de Rendang boemboe van Cap Ibu bij Toko An Dong.

Ketupat, lemang, served with serunding, popular Malay delicacies during Hari Raya celebration

Roti

Roti is een eeuwen oud recept waarvan gedacht word dat het Surinaams is maar eigenlijk uit India komt. Het duizenden jaren ouden recept is in India bedacht en door de slavenhandel in Suriname terechtgekomen. Tegenwoordig is roti niet meer weg te denken uit de Surinaamse keuken.

Roti is duizenden jaren geleden bedacht door een nomadische vrouw in oud India. Zij kwam erachter dat je tarwe fijn kom stampen tot meel. Nadat ze water aan de meel toevoegde kneedde ze het in bolletjes om vervolgens dunne ronden schijven te maken. De schijven werden gebakken op platte stenen. Dat moet de eerste vorm van roti geweest zijn. Tegenwoordig kennen wij veel meer verschillende soorten en vormen van roti recepten.

Bhindi masala, ladies finger fry & Mixed veg served with Indian roti
Top view of vegan Indonesian jackfruit rendang (translation: stew) served with rice on a brown plate

Tip! Geen zin om zelf te koken? Haal de verse roti af bij ons! Bestel via Whatsapp.

Ketupat, lemang, served with serunding, popular Malay delicacies during Hari Raya celebration

Kwaliteitsvlees, rund, kip en eend van een Nederlandse slager.

Vis

Gedroogd en diepvries en verschillende (verse) dimsums met vis. 

Aziatisch, Surinaams
of Antilliaans

Tokoandongalkmaar
5

Over Toko An Dong

Toko An Dong is binnen tien jaar tot meest complete Toko van de regio uitgegroeid. Daar zijn we natuurlijk erg trots op.
Klanten komen vandaag de dag met erg veel plezier hun ingrediënten bij ons halen. Wij vertellen u graag onze recepten en we helpen u met het zoeken naar de juiste producten.
Kom gerust eens een keer langs in onze winkel en laat u vrijblijvend informeren over alle producten uit het assortiment met de bijbehorende recepten.
U bent van harte welkom aan de Kanaalkade 34 in Alkmaar!

Recensies

"Veel producten voor mooie prijzen, en als er iets niet is, bestellen ze het voor je. Vriendelijke medewerkers en goede service."
"Top winkel! Vriendelijke en behulpzame mensen, prima assortiment."
"Mijn toko voor Aziatisch eten!"
"Mooie grote winkel met groot Indisch assortiment met veel lekkere dingen en vriendelijke eigenaars."
"Ruime keuze en goede kwaliteit Indonesische producten. We kunnen er vrijwel alles vinden."
Previous
Next
tokoandongalkmaar

Contact Gegevens

Openingstijden

Maandag    12.00 – 18.30
Dinsdag      10.00 – 18.30
Woensdag  10.00 – 18.30
Donderdag 10.00 – 19.30 (koopavond)
Vrijdag        10.00 – 18.30
Zaterdag     09.00 – 18.30
Zondag       13.30 – 18.30